Voorlopige teamindeling seniorenafdeling voetbal seizoen 2023 – 2024

De afgelopen maanden zijn de seniorencommissie, technisch hart, selectietrainers en leiders weer druk bezig geweest met de teamindeling voor het komende seizoen 2023-2024. 

De voorlopige teamindeling is nu bekend en vind je hier

Bij het indelen van de teams zijn de uitgangspunten gehanteerd zoals deze zijn vastgelegd in het (technisch) beleid van Wijhe ’92. Verder hebben de uitkomsten van de spelersenquête een belangrijke rol gespeeld. 

Het is echter helaas niet zo dat aan elke individuele wens gevolg kan worden gegeven. Wij gaan er vanuit dat hiervoor begrip is.  

De samenstelling van de selectie, is in overleg met betrokkenen tot stand gekomen. Deze is gemaakt op basis van kwaliteit, mentaliteit, trainingsopkomst en potentie voor de toekomst. 

In de laatste leidersvergadering zijn wij er met de aanwezige leiders over de teamindeling niet uit gekomen. Hierna zijn er met betrokken leiders/teams nog wat overlegsituaties geweest. Maar ook toen kwamen wij er niet uit en hebben wij als seniorencommissie vlak voor de deadline van inschrijving besloten om wederom 8 (heren)teams in te schrijven voor de competitie op zondag. 

Voor ons als seniorencommissie betekent deze teamindeling een behoorlijke uitdaging en weten wij ook niet of wij er wel goed uitkomen. Momenteel zijn we nog in gesprek met betrokken leiders/teams om tot een goede teamindeling te komen.  

Niet alle teams hebben op dit moment hetzelfde aantal spelers en zoals jullie in het overzicht zien heeft het 6e team nog niet voldoende spelers. Wij zijn nog met wat opties bezig en mochten wij er niet uitkomen, dan komt dit in de 1e leidersvergadering aan de orde. 

Toch willen we graag aan zoveel mogelijk wensen tegemoet te komen. Dit heeft ook consequenties, het vraagt om flexibiliteit van de (andere) teams en spelers. Teams zullen wederom elkaar moeten ondersteunen en dit geldt voor alle teams. De leiders zullen dit dan ook duidelijk aan hun spelers kenbaar moeten maken. Maar mochten spelers niet van team willen verschuiven, dan rest er maar één oplossing, dat elk team wekelijks een aantal spelers levert aan het 6e team. Dit is een consequentie van als team bij elkaar blijven. 

Mochten hierna spelers/teams hier niet aan mee willen werken, dan zullen deze spelers/teams ook niet spelen en uit de competitie worden genomen. Maar we gaan van ieders positieve inzet uit!

Mocht iemand betere suggesties hebben, laat het ons dan weten!  

Verder zijn er dit jaar 2 G-teams en 1 vrouwenteam voor de competitie ingeschreven. 

Een 25+ vrouwenteam, die door de week 7 tegen 7 gaat spelen. 

Ook gaan wij komend seizoen weer door met een 35+ en een 45+ recreantengroep, die net als voorgaande seizoenen op de vrijdagavond weer gaan deelnemen aan 7×7  toernooien. Deze zijn niet in KNVB verband. Telkens worden deze toernooien bij toerbeurt bij één van deze verenigingen georganiseerd. 

De 45+ recreantengroep neemt komend seizoen deel aan 2 competitietoernooien, de “Sallandse” competitie met 5 verenigingen en de “Zwolse onderlinge 45+ competitie”. Deze is met 10 verenigingen uit Zwolle en omgeving. Telkens wordt een toernooi bij toerbeurt bij één van deze verenigingen georganiseerd. 

Het 35+ team doet mee aan een Sallandse competitie met verenigingen als Lemelerveld, Raalte, Mariënheem, Broekland, Nieuw Heeten, Wijhe ’92 en Rohda met 2 teams. Het aantal teams is fors groeiende.

Verder gaat er met ingang van het nieuwe seizoen een groep van oud spelers van voorheen het veteranenteam alleen trainen op zondagmorgen. Een groot gedeelte blijft ook beschikbaar voor de spelersinvalpoule.

Voor de duidelijkheid wordt opgemerkt dat het gaat om een voorlopige teamindeling. In de komende maanden kunnen er nog wijzigingen worden aangebracht. Want er kunnen zich nog spelers aan- of afmelden.

Mocht je mensen weten die graag in het nieuwe seizoen willen gaan voetballen, stimuleer ze dan om zich aan te melden of contact op te nemen met onderstaand mailadres. 

 

Bij eventuele vragen of opmerkingen kan contact worden opgenomen met iemand van de seniorencommissie of een mailtje worden gestuurd naar hakoekoek@live.nl 

 

Vacatures!

Binnen de seniorenafdeling zijn wij verder op zoek naar de invulling van de volgende vacatures, te weten:

  • 3 bestuurders van dienst op zondagmorgen (ontvangst en begeleiding scheidsrechters en {bezoekende} teams) 
  • scheidsrechters senioren
  • trainer/begeleiders G-voetbal
  • inval assistent scheidsrechter voor 1e team
  • assistent scheidsrechter voor 2e team
  • extra leiders voor 1e en 2e team
  • inval omroepers voor zondagmiddag bij wedstrijden 1e team
  • organisatie van “pupil van de week” bij thuiswedstrijden 1e team

Mochten er mensen zijn die deze vacatures willen invullen of je hebt suggesties voor deze invulling, neem dan contact op met bovenstaande persoon.

Deze vacatures mogen ook ingevuld worden als een deeltijdfunctie. Dit betekent dat 2 of meerdere personen de functie vervullen en dus niet elke week aanwezig hoeven te zijn.

Voorbereiding eerste elftal
Hier
vind je het voorbereidingsschema van het eerste elftal.