VOORLOPIGE TEAMINDELING HANDBAL 2022-2023

Download hier de teamindeling van de handbal voor het seizoen 2022-2023. Hoe de teamindeling tot stand is gekomen, lees je hieronder. Reacties op de teamindeling kunnen uiterlijk t/m zondag 15 mei 2022 gestuurd worden naar het secretariaat:wijhe92@handbal.nl.

Procedure teamindeling handbal 2022-2023
Ondanks de verlengde competitie wordt er al volop nagedacht over de invulling voor het seizoen 2022-2023. Wat dan het meest spannend voor de leden is, is de teamindeling.

Vanzelfsprekend proberen we te bereiken dat een ieder volgend seizoen ook weer met veel plezier op eigen niveau kan spelen. Het is ieder jaar weer een hele kunst om de teamindeling zo te maken dat een speelster niet “ondersneeuwt”, maar er ook niet bovenuit steekt. Alleen daarmee kunnen we er namelijk voor zorgen dat iedereen plezier houdt in het spel.

Dit jaar hebben wij besloten om de jongste jeugd (E en F teams) niet te selecteren zoals de voorwaarden hieronder, maar te selecteren op leeftijd.

Het Technisch Hart heeft in samenspraak met de Regie Commissie en de trainers een teamindeling gemaakt, om zo uiteindelijk tot een goede en breed gedragen teamindeling te komen. Hierbij is rekening gehouden met de volgende aspecten:

  • Techniek
  • Snelheid
  • Persoonlijkheid
  • Inzet
  • Inzicht
  • Mentale weerbaarheid

Belangrijke data
Het weekend van 14/15 mei 2022 is het laatste speelweekend van de verlengde zaalcompetitie. In de week van 16 mei beginnen de trainingen met de nieuwe teams. Let op: de Beach competitie wordt gespeeld met de oude teams. Vorig jaar zijn we het 1e helft van het buitenseizoen wel gestart met de nieuwe teams. De ervaring is echter dat het spelplezier niet wordt bevorderd door het grote niveau verschil met de teams waartegen je moet spelen. De Beach competitie start in het weekend van 21 en 22 mei 2022.

Er wordt door getraind tot en met week 28 (15 juli), nadien start de zomervakantie. In week 34 (24 augustus) herstarten de trainingen weer op het Beach veld.

Bondscheidsrechters
Zoals jullie hebben kunnen lezen is er een tekort aan bondscheidsrechters binnen de vereniging. Vorig jaar beschikten we over 5 bondscheidsrechters. Aankomend seizoen hebben we er 3 tot onze beschikking. Dit heeft consequenties voor de wedstrijdsport binnen onze vereniging: Dames 1, Dames 2 en de A1 gaan komend seizoen wedstrijdsport spelen. De rest van de teams vallen onder de breedtesport.