Teamindeling Voetbal Jeugd 2023-2024

Beste spelers en ouders,

Onderaan deze pagina vinden jullie de indeling van de jeugdteams voor het voetbalseizoen 2023 – 2024.

Openheid over de indeling van de jeugdteams vinden wij belangrijk. Wij willen jullie daarom aangeven, hoe deze tot stand is gekomen. De indeling is daarbij gebaseerd op de volgende chronologische stappen:

 

 • Najaar 2022: Alle jeugdspelers zijn individueel in kaart gebracht door onze scouts met als doelstelling een selectieteam per categorie voor het volgende seizoen te bepalen.
 • Winterstop 2022–2023: Alle jeugdspelers zijn individueel geëvalueerd door begeleiding van het eigen team
 • Voorjaar 2023: Alle jeugdspelers waar twijfel / discussie over was of zij tot de selectie zouden moeten behoren, zijn een tweede keer beoordeeld door onze scouts 
 • April 2023: Alle selectieteams zijn ingedeeld door de Commissie Technische Zaken
 • Mei 2023: De indeling van de selectieteams is uitgewisseld en besproken tussen Jeugdcommissie en Commissie Technische Zaken
 • Mei 2023: Alle recreantenteams zijn ingedeeld door de Jeugdcommissie

 

Bij bovenstaande willen wij aangeven dat de KNVB voor de indeling van de jeugdteams de leeftijdsgrenzen per kalenderjaar aanhoudt, dus van januari tot en december.

 

Wijhe’92 kiest er sinds vorig seizoen voor om spelers pas vanaf 11 jaar, dus vanaf de JO13, te selecteren. We hebben dit jaar de volgende selectieteams: JO13-1, JO15-1, JO17-1 en JO19-1.

 

Er worden veel vragen gesteld over de criteria, waarop een speler wordt beoordeeld en ingedeeld in een team. Om hier duidelijkheid over te geven, volgen hier onder de criteria bij de beoordeling en de indeling.

 

Bij de selectieteams spelen de volgende criteria:

 • Sociaal talent (teamspeler / motivatie)
 • Voetbal talent (technisch / tactisch) 
 • Fysiek talent (snel / sterk)

 

Bij de  indeling van de recreantenteams wordt zo veel mogelijk gekeken naar:

 • Evenwichtige verdeling
 • Sociale aspecten

 

Bij de indeling speelt ook het aantal spelers per team. Voor de selectieteams houden we 14 spelers aan. Recreantenteams hebben bij voorkeur 15-16 spelers. Hierdoor kan men ook aan andere (hogere) teams spelers uitlenen.

 

Het bestand “Indeling Pupillenteams seizoen 2023-2024” bevat de teamindeling van de pupillen (jeugdteams tot en met de JO11). Het bestand “Indeling JO13 – JO17 seizoen 2023-2024” bevat de indeling van de juniorenteams JO13 tot en met JO17. 

 

De JO19 wordt nog niet gepubliceerd, omdat de nieuwe trainers van de JO19-1 en JO19-2 hebben aangegeven, dat ze de maand juni graag willen gebruiken om met een grote groep spelers te trainen en daarna de door scouts opgestelde indeling definitief te maken. Deze  definitieve indeling van de JO19-1 en JO19-2 zal eind juni bekend worden gemaakt. 

 

Indien u vragen / opmerkingen heeft over bovenstaande of de indeling, kunt u deze richten
aan jeugdvoetbal@wijhe92.nl

 

Klik hier voor de teamindeling van de pupillenteams

Klik hier voor de teamindeling van de JO-13 t/m JO-17

 

Edward Rosendaal – Voorzitter Jeugdcommissie

Radboud Hendriks – Voorzitter Commissie Technische Zaken