IJssel Trophy 2020 in het Pinksterweekend

In 2020 zal de 13e editie van de IJssel Trophy plaatsvinden en deze editie zal er anders uit komen te zien dan de voorgaande. Belangrijke verandering is dat het toernooi volgend jaar voor het eerst georganiseerd zal worden in het Pinksterweekend. Dit betekent dat alle wedstrijden gespeeld zullen worden op zaterdag 30 en zondag 31 mei, en niet langer met Hemelvaart zoals voorgaande jaren.

Daarnaast is er nog een grote verandering. Het toernooi wordt in 2020 door Wijhe’92 en SC Overwetering samen georganiseerd in samenwerking met Euro-sportring. Doordat er in deze editie gespeeld gaat worden op de velden van zowel Wijhe’92 als SC Overwetering, groeit de capaciteit van het toernooi aanzienlijk. Er zullen nu minimaal 80 internationale voetbalteams deelnemen. Het gaat hierbij om teams in de categorie JO11 t/m JO17 uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. In de praktijk houdt dit in dat er eigenlijk twee aparte toernooien worden gehouden, een bij Wijhe’92 en een bij SC Overwetering, en dat deze samen de IJssel Trophy zullen vormen.

Achter de schermen zijn de eerste vrijwilligers al begonnen met de voorbereidingen voor de
IJssel Trophy 2020. De organisatie hoopt ook dit jaar weer te kunnen rekenenen op de steun en inzet van alle vrijwilligers.

Dus belangrijk om alvast te noteren in de agenda: IJssel Trophy 2020 in het Pinksterweekend, zaterdag 30 en zondag 31 mei.