Erelid en Lid van Verdienste

Tijdens Algemene Ledenvergadering van maandag 28 oktober zijn twee leden van Wijhe’92 in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange inzet voor de vereniging: Jan van ‘t  Land is benoemd tot Erelid en Rudy te Braak als Lid van Verdienste.

Erelid Jan van ‘t Land

Slechts vier leden werden voor Jan van ‘t Land benoemd tot Erelid. Voor deze benoeming gelden strenge voorwaarden en slechts weinig vrijwilligers voldoen daar aan. Maar Jan wel. Een opsomming van zijn verdiensten:

  • Jan is 11 jaar bestuurslid geweest, waarvan 10 jaar voorzitter én 1 jaar bestuurslid voetbaltechnische zaken.
  • Hij heeft een belangrijke rol vervuld bij realisatie en financiering van nieuwbouw van twee kleedkamers, instructieruimte en verzorgingsruimte in 2003.
  • Hij was trekker en/of mede organisator van grote acties /evenementen geweest zoals: de veiling, steprace en IJsseltrophy.
  • In zijn jaren als voorzitter heeft hij honderden mensen benaderd voor een vrijwilligersfunctie.
  • Hij was bedenker van een plan dat aan de wieg stond van het huidige SPOC.
  • Hij was een bestuurder die fair play en goede omgangsvormen altijd hoog in het vaandel had. En hij was een uitvoerder als het nodig was en nergens te goed voor. Zo hielp hij bijvoorbeeld mee met compost scheppen.
  • Jan behaalde de 2e prijs met het hoofdbestuur bij de landelijke verkiezingen van sportbestuur van het jaar.
  • In 2011 werd hij benoemd als Lid van Verdienste. Daarna is hij nog actief gebleven bij de vereniging en heeft hij een waardevolle bijdragen geleverd aan de sponsorcommissie. Hij heeft een aantal grote sponsors binnen gehaald en was initiatief/trekker voor de aanleg van de beachvelden in combinatie met sponsor Jansen Wijhe.
  • Is als oud bestuurder op gestaan (samen met enkele andere oud bestuurders) om de bijna bestuurscrisis op te lossen in 2019 toen er nog maar één hoofdbestuurslid over was.
  • Jan vertegenwoordigt Wijhe ’92 in een aantal gemeentelijke overlegvormen.

Qua karakter kan Jan gekenmerkt worden als een bevlogen en enthousiaste man. Hij kan slecht tegen onrecht en zegt nooit nee als de vereniging  een beroep op hem doet. Jan is ook een creatief denker, kan goede plannen maken, heeft commerciële kwaliteiten en is een sterk onderhandelaar én is bovenal een aimabel persoon. Kortom een gouden vrijwilliger die waardering van de vereniging verdiend in de vorm van het erelidmaatschap.

Jan van ‘t Land ontvangt de erespeld van voorzitter Geke Wichems

Lid van Verdienste Rudy te Braak

Toen Rudy van Groenlo verhuisde naar Wijhe vond hij als oud handballer al snel de weg naar Wijhe ’92. Ook Ingrid handbalde immers bij Wijhe ’92 en een paar jaar later werden ook de kinderen al jong lid van de handbal of de voetbal.

Rudy zit inmiddels al weer vele jaren in het handbalbestuur. Eerst als secretaris van het handbalbestuur. Hij startte in die functie vanaf 2007 tot medio 2014 en sinds 2016 weer opnieuw, maar dan als voorzitter van de technische commissie. Vanuit die functie pakt hij ook informeel de rol op van waarnemend voorzitter van het handbalbestuur. Dat kenmerkt Rudy; hij pakt zijn verantwoordelijkheid als er gaten vallen. Iemand moet het toch doen is zijn handelsmerk. Rudy is al langere tijd een belangrijke steunpilaar bij de handbal gebleken en van vele markten thuis. Hij heeft zelfs nog gefungeerd als waarnemend trainer/coach van 1e handbalteam samen met Karin Leerkes. Ook is Rudy lid van de sponsorcommissie geweest en heeft de ledenadministratie gedaan. Dit nam hij op een bepaald moment over van Ingrid. Bleef het toch nog een beetje in de familie.

Rudy kennen we verder als evenwichtig persoon en rustig van karakter. Al jaren is hij een stabiele factor binnen de handbal. Als het nodig is voor zijn geliefde handbaltak dan kan hij ook knopen doorhakken en voor lastige gesprekken met ouders of trainers loopt hij niet weg. Gaat de gesprekken dan aan met open vizier en zonder verborgen agenda’s. En bij die lastige zaken staat altijd het belang van Wijhe ’92 bij hem voorop. Rudy is positief ingesteld en draagt de naam van Wijhe ’92 altijd positief uit. Ook is hij altijd aanwezig bij verenigingsactiviteiten. Hij is als Groenloër inmiddels een echt betrokken Wijhe ’92 clubman geworden.

Lid van Verdienste Rudy te Braak