HANDBALWEDSTRIJD VERSLAG SEW/WESTFRIESLAND DS2 – WIJHE ‘92 DS1

Vanavond stond de lastige uitwedstrijd tegen Westfriesland/SEW DS2 op het programma. Dit team doet het erg goed in de competitie en heeft pas één wedstrijd verloren. In de bus zat de sfeer er al goed in en Laurens haalde de eerste punten binnen met de bingo onder leiding van Sanne. Eenmaal aangekomen konden de dames nog even genieten van de wedsrijd SEW – Voorwaarts. Helaas nam Voorwaarts de punten niet mee naar het oosten dus moest Wijhe dat maar gaan doen!

De dames begonnen erg scherp aan de warming up. Vanaf het begin ging de stand erg gelijk op. De scores vielen aan beide kanten en door beide teams werd er hard gewerkt in de dekking. Helaas kreeg Wijhe voor rust twee keer een tijdstraf waardoor SEW terugkwam van 7-9 tot 9-9. Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

De boodschap in de kleedkamer was helder: ga zo door! En dat deed Wijhe.

Na rust kwam Wijhe op drie punten voorsprong, maar zo gemakkelijk kwamen de dames niet van SEW af. SEW knokte zich telkens weer terug naar een gelijke stand, maar Wijhe pakte vervolgens telkens weer de voorsprong. De laatste minuten bleef Wijhe heel geconcentreerd en met de 20-18 van Xari en een goede redding van Suus waren de twee punten in de pocket! Wat een spannende wedstrijd en wat lekker om de eerste uitoverwinning van het seizoen te pakken. De dekking stond als een huis en iedereen was super scherp. Tijd voor een feestje in de bus!

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Zaterdag om 20.15 uur treden we thuis aan tegen Pacelli DS1. Tot dan!