Update: Corona protocol 28 nov

 Coronaprotocol Wijhe ’92 per 28 november 2021

Uitgangspunt is dat we ons als sportvereniging houden aan de Corona maatregelen en deze zo goed en volledig mogelijk respecteren.

Belangrijkste wijziging vanaf 28 november om 17.00 uur is dat sportaccommodaties tussen 17.00 – 05.00 uur dicht moeten zijn. Daarnaast blijven aantal maatregelen ongewijzigd. Hieronder de regels vanaf 28 november 2021.

 • Publiek is niet toegestaan.
  Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en dus een bepaalde rol of taak hebben, hebben toegang tot het sportcomplex. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters, noodzakelijke rijouders, wedstrijdbegeleiders, commissieleden en bestuurders.

Kantineregels ‘de Verlenging’

 • Het horecagedeelte in ‘de Verlenging’ (onze kantine) is tot uiterlijk 17.00 uur open voor iedereen die op de vereniging aanwezig mag zijn (dus spelers/speelsters, staf en functioneel noodzakelijke personen). Personen hebben alleen toegang tot ‘de Verlenging’ als men in het bezit is van een geldige QR code(het zogenaamde Corona toegangsbewijs= CTB). Het kantinepersoneel scant als regel op rustige momenten het CTB.
 • Vergaderingen en besprekingen die door de vereniging worden georganiseerd kunnen (als dit noodzakelijk is en vergaderen via Teams is geen goed alternatief) doorgang vinden in de kantine en de overige vergaderlocaties (ook na 17.00 uur).
 • In het horecagedeelte van ‘de Verlenging’ en eventueel op het terras zijn vaste zitplaatsen verplicht. Er is geen 1,5 meter afstandsverplichting. Bij terrasbezoek moet men actief CTB binnen laten zien aan de bar.
 • Bij uitsluitend het afhalen van consumpties in ‘de Verlenging’ hoeft er geen CTB getoond te worden. Wel dient deze bezoeker dan een mondkapje te dragen.
 • Voor iedereen tot 18 jaar geldt de CTB-verplichting niet! Kinderen kunnen dus gewoon gebruik maken van alle faciliteiten, zonder CTB.

Sporten 

 • Iedereen mag buiten blijven voetballen en trainen zonder CTB. Sporters en handbalsters vanaf 18 jaar moeten bij het betreden van een binnensportlocatie (zoals de sporthal) in bezit zijn van én gecontroleerd worden op een CTB.
 • Iedereen van 18 jaar en ouder moet bij controle een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen voordat ‘de Verlenging’, het terras en de kleedkamers en toiletten worden betreden. Leiders, trainers of aanvoerders bij de senioren nemen de controle bij hun eigen team voor rekening. Bij thuiswedstijden zorgen zij ook voor controle van de tegenpartij.
 • Wedstrijden entrainingen zijn niet toegestaan na 17.00 uur.
 • Georganiseerd buiten trainen na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf, maar bijvoorbeeld een looptraining met een groepje buiten de sportaccommodatie mag wel.
 • Bij voldoende animo en veldmogelijkheden wordt bezien of trainingen van teams naar een doordeweekse middag kunnen verschuiven, zodat deze kunnen blijven plaatsvinden. Ook de zaterdagochtend of middag kan een alternatief zijn voor een trainingssessie voor de seniorenteams.
 • Houd je – als je niet aan het sporten bent – aan de geadviseerde 1,5 meter afstand(vanaf 13 jaar). Ook langs de lijn, in de dug-outs of tijdens een bespreking op het veld.
 • Specifiek voor binnensport (handbal):  geen publiek toegestaan en mogen enkel sporters en mensen met een functie de sporthal betreden voor, na en tijdens de wedstrijden. Ook hier geldt dat de sporthal tot uiterlijk 17.00 uur gebruikt mag worden. Handbalsters vanaf 18 jaar moeten bij het betreden in bezit zijn van een CTB.

Gezond verstand:

 • Per vereniging kan de uitvoering verschillen. Als je dus een uitwedstrijd speelt kan het dus zijn dat er andere regels gelden. Alle verenigingen doen hun best om de maatregelen goed in te vullen. Respecteer dat en volg dan hun regels. Gebruik daarbij ook je gezond verstand en neem je maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Na een volgende persconferentie van kabinet wordt een up-date gegeven.

Het bestuur van Wijhe ‘92