Voetbal academie groot succes

Ruim 130 enthousiaste spelers uit Salland hebben deelgenomen aan de 11de editie van De Voetbal Academie 3-daagse op de velden van Wijhe’92. Van maandag t/m woensdag was het de beurt aan de jongste jeugd. Ruim 70 deelnemers gingen 3 dagen helemaal los in allerlei voetbalspelletjes. Van donderdag t/m zaterdag was het de beurt aan de oudere jeugd. Deze 60 jongeren kwamen vroeg hun bed uit om bezig te zijn met hun passie voetbal.

De Voetbal Academie organiseert al 11 jaar voetbaldagen in de eerste week van de zomervakantie. Oprichter Daan Koerhuis is trots op zijn trainers: “alle trainers doen er alles aan om van deze 3 dagen een onvergetelijk evenement te maken, dat waardeer ik heel erg. Voor de kinderen is het 3 dagen lang voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Voor de begeleiding is dat 6 dagen het geval en dat is gaaf, soms zwaar maar vooral een hele mooie rol” aldus Koerhuis.

De voetbaldagen staan in het teken van allemaal verschillende voetbalonderdelen. Er wordt intensief getraind, er worden veel wedstrijdjes gespeeld en er zijn ook ludieke spelletjes waar punten mee te verdienen zijn. De deelnemers die uit heel Salland komen hebben 1 ding gemeen, hun passie voor voetbal.

Dit jaar waren het Italië van trainer Joep de Vos/Ricardo Heerink en Nederland van trainer Wout Koerhuis die de finale wisten te winnen. Deze spelers gingen met een gouden medaille naar huis. Alle spelers kregen een aandenken aan deze 3 mooie dagen en een teamfoto gemaakt door Ineke van Wijhe.