Update Corona maatregelen – Januari 2021

Corona update januari 2021

Voor de voetbal hanteren wij vanaf 4 januari 2021 de komende weken (in ieder geval tot de volgende persconferentie) de richtlijnen van de RIVM en de KNVB. Betekent op hoofdlijnen:
• Alle jeugdteams mogen trainen (t/m O19). Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
• Ook mogen alle jeugdteams onderlinge trainingswedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.
• Seniorenteams mogen alleen trainen in groepjes van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
• Geen publiek en geen ouders langs de lijn toegestaan.
• De kantine en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten. Voor een ieder geldt, dat er thuis omgekleed moet worden en thuis moet worden gedoucht.

Omdat de sporthal (als binnen accommodatie) in ieder geval tot en met 19 januari 2021 is gesloten, zijn er tot die tijd in ieder geval geen handbalactiviteiten. Geldt ook voor de jeugdhandbal teams.

Update 5 november over Coronamaatregelen bij Wijhe ‘92

Er geldt vanaf heden een verdere beperking voor het trainen in groepjes . Deze is aangepast van groepjes van 4 sporters met een trainer/instructeur naar groepjes van 2 personen met een trainer/instructeur. De aanscherping voor de training bij de senioren geldt voorlopig voor 2 weken tot en met 18 november 2020.
Bij de jeugd verandert er niets ten opzichte van de oude situatie. Deze kunnen onveranderd blijven doortrainen en onderling wedstrijden blijven spelen.

Nieuwsbericht 15 oktober 2020 over Coronamaatregelen bij Wijhe ‘92

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gelden vooralsnog voor de komende vier weken. Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

  • Alle amateurcompetities worden voor de komende vier weken stilgelegd. Wedstrijden leiden tot veel extra reisbewegingen en sociale contacten. Om dit te beperken is door de overheid besloten om voorlopig alle amateurwedstrijden stil te leggen.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand. De groepen van vier spelers dienen zoveel mogelijk in vaste samenstelling te trainen. Verder dient er duidelijke afbakening te zijn op het veld, zodat duidelijk herkenbaar is bij welk groepje iedere speler hoort en de afstand tussen verschillende groepen dient altijd 1,5 meter te zijn. De trainer die bij het groepje hoort, wordt niet meegeteld bij het viertal. De 1e selectie gaat zo trainen.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • In afstemming met de sportbonden (NOC*NSF) is bepaald dat spelers in de teams binnen de jeugdcompetities (t/m O19), mogen sporten in teamverband en onderlinge trainingswedstrijden mogen spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club. Betekent dus dat alle jeugdteams (ook die onder de 19 jaar) met hun eigen team kunnen blijven trainen. Dat geldt dus ook voor spelers die al 18 jaar zijn.
  • De kantine en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten. Voor een ieder geldt, dat er thuis omgekleed moet worden en thuis moet worden gedoucht.

Alleen voor noodzakelijk toiletbezoek mag het kleedkamergebouw worden gebruikt. Verder mag de kantine gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal en de handbal zoals voor bestuursvergaderingen, commissie overleg en voor trainingen en cursussen. Hierbij gelden wel altijd het maximale aantal (30) toegestane personen in binnenruimtes en 1.5 m afstand.

  • Geen publiek (toeschouwers en ouders) toegestaan bij de trainingen en niet op de sportaccommodatie. Dit is niet veranderd.

Voor de handbal gelden andere afspraken, omdat deze in de sporthal sporten. Het handbalbestuur heeft besloten dat door alle senioren-/recreantenteams met ingang vanaf heden helemaal niet meer mag worden getraind. Ook bij de handbal geldt dat de oudere jeugd (de A-jeugd ) wel mag blijven trainen in de huidige teamsamenstelling.

Namens het hoofdbestuur

John Voppen, secretaris