Teamindeling voetbaljeugd 2024-2025

Beste spelers en ouders,

Bijgaand vinden jullie de indeling van de jeugdteams voor het voetbalseizoen 2024 – 2025.

Openheid over de indeling van de jeugdteams vinden wij belangrijk. Wij willen jullie daarom aangeven, hoe deze tot stand is gekomen. De indeling is daarbij gebaseerd op de volgende chronologische stappen:

 

  • Najaar 2023: Alle jeugdspelers zijn individueel in kaart gebracht door onze scouts met als doelstelling een selectieteam per categorie vanaf de JO13 voor het volgende seizoen te bepalen.

  • Winterstop 2023–2024: Alle jeugdspelers zijn individueel geëvalueerd door begeleiding van het eigen team.

  • Voorjaar 2024: Alle jeugdspelers waar twijfel / discussie over was of zij tot de selectie zouden moeten behoren, zijn een tweede keer beoordeeld door onze scouts

  • April 2024: Alle selectieteams zijn ingedeeld door de Commissie Technische Zaken. De indeling van de selectieteams is uitgewisseld en besproken tussen Jeugdcommissie en Commissie Technische Zaken

  • April – Mei 2024: Alle recreantenteams zijn ingedeeld door de Jeugdcommissie

Bij bovenstaande willen wij aangeven dat de KNVB voor de indeling van de jeugdteams de leeftijdsgrenzen per kalenderjaar aanhoudt, dus van januari tot en december.

Wijhe’92 kiest er sinds vorig seizoen voor om spelers pas vanaf 11 jaar, dus vanaf de JO13, te selecteren. We hebben dit jaar de volgende selectieteams: JO13-1, JO15-1, JO17-1 en JO19-1.

Er worden veel vragen gesteld over de criteria, waarop een speler wordt beoordeeld en ingedeeld in een team. Om hier duidelijkheid over te geven, volgen hier onder de criteria bij de beoordeling en de indeling.

Bij de selectieteams spelen de volgende criteria:

  • Sociaal talent (teamspeler / motivatie)

  • Voetbal talent (technisch / tactisch)

  • Fysiek talent (snel / sterk)

 

Bij de  indeling van de recreantenteams wordt zo veel mogelijk gekeken naar:

  • Evenwichtige verdeling

  • Sociale aspecten

Bij de indeling speelt ook het aantal spelers per team. Voor de selectieteams houden we 14 spelers aan. Recreantenteams hebben bij voorkeur 15-16 spelers. Hierdoor kan men ook aan andere (hogere) teams spelers uitlenen. Een en ander is wel afhankelijk van het aantal spelers in leeftijdscategorie. Dit jaar was er daardoor ietwat minder speelruimte.

Het bestand “Indeling Pupillenteams seizoen 2024-2025” bevat de teamindeling van de pupillen (jeugdteams tot en met de JO12). Het bestand “Indeling Juniorenteams seizoen 2024-2025” bevat de teamindeling van de junioren (jeugdteams JO13 tot en met JO19).

Zie hier de indeling voor pupillenteams.
Zie hier de indeling voor juniorenteams.

Indien u vragen / opmerkingen heeft over bovenstaande of de indeling, kunt u deze richten
aan jeugdvoetbal@wijhe92.nl

Edward Rosendaal – Voorzitter Jeugdcommissie