Teamindeling jeugd seizoen 2022-2023

Indeling 2022 – 2023

Beste spelers en ouders,

Bijgaand vinden jullie de indeling van de jeugdteams voor het voetbalseizoen 2022 – 2023.

Openheid over de indeling van de jeugdteams vinden wij belangrijk. Wij willen jullie daarom aangeven, hoe deze tot stand is gekomen. De indeling is daarbij gebaseerd op de volgende chronologische stappen:

 • Najaar 2021: Alle jeugdspelers zijn individueel in kaart gebracht door onze scouts met als doelstelling een selectieteam per categorie voor het volgende seizoen te bepalen.
 • Winterstop 2021–2022: Alle jeugdspelers zijn individueel geëvalueerd door begeleiding van het eigen team
 • Voorjaar 2022: Alle jeugdspelers waar twijfel / discussie over was of zij tot de selectie zouden moeten behoren, zijn een tweede keer beoordeeld door onze scouts
 • April 2022: Alle selectieteams vanaf 11 jaar zijn ingedeeld door de Commissie Technische Zaken
 • April 2022: De indeling van de selectieteams is uitgewisseld en besproken tussen Jeugdcommissie en Commissie Technische Zaken
 • Mei 2021: Alle recreantenteams zijn ingedeeld door de Jeugdcommissie

Er worden veel vragen gesteld over de criteria, waarop een speler wordt beoordeeld en ingedeeld in een team. Om hier duidelijkheid over te geven, volgen hier onder de criteria bij de beoordeling en de indeling.

Bij de selectieteams spelen de volgende criteria:

 • Sociaal talent (teamspeler / motivatie)
 • Voetbal talent (technisch / tactisch)
 • Fysiek talent (snel / sterk)

We hebben dit jaar de volgende selectieteams JO11-1, JO13-1, JO15-1, JO17-1 en
JO19-1. Voor de duidelijkheid; JO12-1 en JO14-1 zijn geen selectieteams.

Bij de  indeling van de recreantenteams wordt zo veel mogelijk gekeken naar:

 • Evenwichtige verdeling
 • Sociale aspecten

Bij de indeling speelt ook het aantal spelers per team. Voor de selectieteams houden we 14 spelers aan. Recreantenteams hebben bij voorkeur 16 spelers. Hierdoor kan men ook aan andere teams spelers uitlenen.

Bij de JO11 gaat het dit jaar anders dan voorgaande jaren. Per fase gaan 4 spelers uit de tussengroep met de JO11-3 mee. Ook gaan er per fase 4 of 5 spelers met de JO11-1 mee. Welke spelers gevraagd worden gaat in overleg tussen trainers, HJO, ouders en speler. Overige spelers spelen deze fase in de JO11-2. De reden voor deze aanpak is dat veel spelers van vergelijkbaar niveau zijn. Zo krijgen de spelers gelijke kansen. De spelers die nu in JO11-3 zitten is vanuit begeleiding aangegeven, dat zij geen plezier zullen beleven om hogerop te gaan spelen. Met indeling rekening dient rekening te worden gehouden, dat er maximaal 2 dispensatie spelers in een team mogen spelen.

Tot slot willen wij aangeven dat de KNVB voor de indeling van de jeugdteams de leeftijdsgrenzen per kalenderjaar aanhoudt, dus van januari tot en december.

Indien u vragen / opmerkingen heeft over bovenstaande of de indeling, kunt u deze richten
aan jeugdvoetbal@wijhe92.nl

Edward Rosendaal – Voorzitter Jeugdcommissie
Radboud Hendriks – Voorzitter Commissie Technische Zaken