G-voetbal ontvangt € 3175 van Zwaluwen Jeugd Actie

Vanwege het tienjarig bestaan van het G-voetbal in Wijhe heeft de vereniging een cheque van € 3175 ontvangen van de Zwaluwen Jeugd Actie. Dit geld is gebruikt om het toernooi ter ere van het jubileum te organiseren, dat wordt gespeeld op zaterdag 22 juni op ons sportveld.

De Zwaluwen Jeugd Actie zet zich al sinds 1960 in voor voetballers met een spierziekte of een andere beperking. Deze stichting ontvangt zijn gelden uit het jeugdbeker toernooi van de KNVB. Elk team dat daaraan deelneemt, doneert daarbij een deel van het inschrijfgeld aan de stichting. Een voetbalvereniging kan vervolgens een subsidie aanvragen, die gebruikt moet worden ten behoeve van de stimulering van het G-voetbal. Denk bijvoorbeeld aan een lift als de kantine zich op een bovenverdieping bevindt of nieuw straatwerk als dit de mobiliteit van de voetballers met een beperking bevordert.

Wijhe’92 heeft bij de stichting aangeklopt voor een bijdrage in de financiering van het toernooi op 22 juni. En dat is door de Zwaluwen Jeugd Actie akkoord bevonden. Aan dat toernooi zullen 12 teams uit de regio deelnemen. Naast de voetbalwedstrijden is ook ruimte voor een tweetal activiteiten: penalty schieten en Dikke Berta (waarbij de snelheid van de bal wordt gemeten). Hier wordt een klassement van bijgehouden en voor het winnende team is er een speciale prijs beschikbaar. Bovendien is er een DJ aanwezig voor de muzikale ondersteuning en wordt er aan alle spelers en begeleiders een lunchpakket aangeboden.

We zijn als vereniging de Zwaluwen Jeugd Actie zeer dankbaar en hopen dat we er een mooie en sportieve dag van kunnen maken. Daarbij nodigen we iedereen uit om een zaterdag 22 juni een plekje vrij te maken in zijn of haar agenda om een kijkje te komen nemen op ons sportpark!