BELANGRIJKE OPROEP

Wil Wijhe’92 op niveau blijven handballen dan moeten er nu stappen worden gezet!

Voor het komende handbalseizoen 2022/2023 heeft Wijhe’92 twee bondsscheidsrechters. Dit betekent dat er twee teams wedstrijdsport kunnen spelen. Het zit namelijk zo dat voor ieder team dat actief is in de wedstrijdsport de vereniging een leveringsplicht van één bondsscheidsrechter (in opleiding) heeft.

Wat betekent dit dan precies?

Op dit moment zijn C1, B1, dames 1, 2 en 3 actief in de wedstrijdsport. Het heeft dus grote gevolgen voor onze vereniging als er zich geen nieuwe bondsscheidsrechters melden! De Regiecommissie en het Technisch hart zullen bepalen welke teams actief mogen blijven in de wedstrijdsport en welke teams in een lagere klasse zullen gaan spelen. 

Taak bondsscheidsrechter

Een bondsscheidsrechter heeft de taak om 10 wedstrijden te fluiten in de wedstrijdsport. De wedstrijdsport houdt in: de jeugddivisies bij de jeugd in en bij de senioren vanaf de tweede klasse.

Opleiding tot bondsscheidsrechter in 3 stappen
  • Stap 1: vanaf 14 jaar behalen spelregelbewijs via e-learning
  • Stap 2: vanaf 14 jaar start met opleiding tot verenigingsscheidsrechter

INVESTERING: E-learning (gemiddeld 6 uur), begeleiding voor/na elke wedstrijd, tenminste 6 wedstrijden in de breedtesport fluiten, geen vergoeding

INVESTERING: E-learning (gemiddeld 10 uur), Fysieke meetings (10 uur), Online meetings (4 uur), begeleiding voor/na elke wedstrijd, gemiddeld 10 wedstrijden in de wedstrijdsport. Je ontvangt een vergoeding en reiskosten van het NHV!

Aan de slag

Als je de opleiding start, word je natuurlijk niet direct voor de leeuwen gegooid. We weten dat veel speelsters fluiten spannend vinden, maar je wordt goed begeleid waardoor het steeds leuker wordt om een wedstrijd in goede banen te leiden.

Wil jij een steentje bijdragen als ouder of als speelster aan onze vereniging? Meld je dan alleen of samen met een fluitmaatje aan! Dit kan door een bericht te sturen via Whatsapp aan Ilva Schoorlemmer: 06-11071940.

Heb je inhoudelijk vragen? Stel ze dan gerust telefonisch of via Whatsapp aan Ellen Slot: 06-22550262 (bondsscheidsrechter) of Ayla Koekkoek: 06–11946843 (verenigingsscheidsrechter).